Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi rukometaša Srbije i Francuske - | K-013 Portal

Remi rukometaša Srbije i Francuske

rukomet, reprezentacija srbije, francuska, sport

U drugom kol kvalifikacija za prvenstvo Evrope muška rukometna reprezentacija Srbije igrala je danas u Kreteju protiv Francuske nerešeno 26:26 (15:12) i zadržala prvo mesto u grupi sa tri boda.

Posle pobede nad Francuskom pre četiri dana u Zrenjaninu, rukometaši Srbije danas su priredili još veće iznenađenje i ostali su neporaženi u duelu da jednom od najboljih selekcija na svetu.

Novi selektor našeg tima Španac Toni Đirona uspeo je za veoma kratko vreme da na čudesan način transformiše ekipu, koja već godinama nije ostvarila nijedan iole zapaženiji rezultat.

Posle samo dva kola kvalifikacija Srbija je gotovo osigurala jedno od prva dva mesta u grupi koja vode na šampionat Evrope, jer su preostali rivali, Grčka i Belgija, neuporedivo slabiji od Francuske.

Reprezentacija Srbije danas je bila nadomak nove pobede nad Francuzima, jer je sve vreme bila u vođstvu, a imala je i četiri gola prednosti. Jednim bodom su ipak sigurno svi zadovoljno, pogotovo zbog toga što su domaćini na kraju imali poslednji napad, ali za 15 sekundi nisu uspeli da postignu gol.

Za veliki uspeh našeg tima najzaslužniji su bili golman Vladimir Cupara, koji je imao čak 14 odbrana, kao i Mijajlo Marsenić i Petar Đorđić, koji su postigli osam, odnosno sedam golova.

U narednom kolu Srbija će 13. januara ugostiti selekciju Grčke.

Peterci: Francuska 3 (2), Srbija 3 (2)

Igrač manje: Francuska 4 minuta, Srbija 10 minuta

Francuska: Žerar (6 odbrana), Fabregas 5, Nguesan 4, Deskat 4, Karabatić 3, Remili 3, Gigu 2,Mahe 2, Mem 2, Lagard 1, Abalo, Dipanda, Porte, Turno, Ričardson, Pardan (1 odbrana).

Srbija: Cupara (14 odbrana), Marsenić 8, Đorđić 7, Radivojević 4, Orbović 2, Sotić 1, Kukić 1, Vorkapić 1, Kolaković 1, Nikolić 1, Arbutović, Pešić, Popović, Sretenović, Obradović, Milosavljev (1 odbrana).

(Tanjug, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.