Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković: Nisam u idealnom stanju, to utiče i na igru i na motivaciju - | K-013 Portal

Đoković: Nisam u idealnom stanju, to utiče i na igru i na motivaciju

đoković, igra, melburn

Najbolji teniser sveta Novak Đoković meč trećeg kola Australijan opena protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija igraće sutra u devet časova po centralnoevropskom vremenu, saopštili su organizatori takmičenja.

Đoković i Ečeveri igraće prvi meč u večernjem terminu na "Rod Lejver areni". Argentinac je trenutno 32. teniser sveta, a u karijeri odigrao dva meča protiv Đokovića. Srpski teniser je dobio oba duela protiv Ečeverija.
Đoković brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

Nisam u idealnom stanju, to utiče i na igru i na motivaciju

Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće zdravstvene, tehničke, igračke, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle dosta "mučenja" na startu Australijan opena.

"Daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim; prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe, istakao je Đoković srpskim novinarima u Melburnu.

Srpski teniser je, baš kao u prvom kolu protiv mladog Hrvata Dina Prižmića, izgubio i set od domaćeg igrača Alekseja Popirina.

"Ponovo sam imao protivnika koji je igrao sjajan tenis, nije imao puno toga da izgubi, znao je u potpunosti šta da radi u taktičkom smislu, imao je ogromnu podršku publike i ti faktori su uticali na mene. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre - barem ovde na Australijan Openu, poručio je Đoković.

Voleo bih da je navijač koji me je vređao sišao da "popričamo"

Voleo bih da je navijač, koji me vređao na meču protiv Popirin, sišao na teren, da mi priđe pa da čujem šta je to bilo, da malo popričamo, rekao je, uz osmeh, najbolji teniser sveta.

"Očekivao sam da će atmosfera biti dosta neprijateljski postavljena prema meni i da će stadion navijati za Australijanca, ali nisam pretpostavljao da će neki ljudi da idu tako daleko, vređajući. Neko je tada prešao sve granice pristojnog ponašanja, pa sam morao da mu se suprotstavim i da ga pozovem da dođe i kaže mi u lice ono što je govorio na tribinama. On se tada, da ne kažem u žargonu, uplašio i krenuo da se izvinjava sa daljine", istakao je Đoković srpskim izveštačima iz Melburna.

Svetski broj 1 prokomentarisao je i veoma aktuelnu temu ulaska publike u stadion skoro po sopstvenom nahođenju.

"Sport će morati tim kretanjima da se prilagodi. Te pojave nisu nešto što dolazi, već je tu neko vreme, deo je naše sadašnjosti. Svaki Grend Slem je jedinstven na svoj način; Ju Es Open je ubedljivo najglasniji, gde se sve vrti oko te zabave i zabavnog programa. Publika je glasna, popije poneko piće, zabavlja se i smatra da ima pravo na to kupovinom karte, da može da kaže stvari koje želi, da se izrazi i ponaša kako hoće. Da li je to u skladu sa nekim moralnim kodeksom i normalnim očekivanim ponašanjem na teniskim turnirima? Verovatno i nije u ovakvim situacijama, a pogotovo onoj koja se desila protiv Popirina", poručio je Đoković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS