Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković osvojio četvrtu titulu na Ju Es openu, 24. grend slem trofej u karijeri - | K-013 Portal

Đoković osvojio četvrtu titulu na Ju Es openu, 24. grend slem trofej u karijeri

novak djokovic, us open, tenis

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas četvrtu titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, 24. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio trećeg igrača sveta Rusa Danila Medvedeva posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.

Đoković je u 36. grend slem finalu, a 10. na Ju Es Openu, osvojio 24. grend slem titulu i izjednačio se sa dosadašnjom rekorderkom Margaret Kort. On je rekorder u konkurenciji tenisera, pošto je Španac Rafael Nadal ostao na 22 grend slem titule.

Pobedio je Medvedeva posle tri sata i 16 minuta, u meču punom dugih razmena udaraca i atraktivnih poena.

On je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis ruskom teniseru, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.

Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise, Đoković u sedmom gemu nije iskoristio brejk loptu, a Medvedev u osmom. Đoković je u 12. gemu, u kome su u više navrata teniseri imali duge razmene udaraca, spasio brejk i set loptu i izborio je taj-brejk.

Medvedev je poveo sa 3:1 i 5:4, Đoković je zatim osvojio tri uzastopna poena, dobio je taj-brejk sa 7:5 i stekao dva seta prednosti.

Uoči trećeg seta Medvedev je tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa levim ramenom, a Đoković je otišao do svlačionice.

Srpski teniser je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je naredni gem odigrao loše i izgubio je gem na svoj servis. On je odmah vratio brejk za 4:2, a posle gema na svoj servis poveo je sa 5:2.

Medvedev je potom osvojio gem na svoj servis, iako je gubio 0:30, a zatim je Đoković servirao za pobedu, osvojio je gem i 24. grend slem titulu.

Bio je ovo 15. međusobni duel Đokovića i Medvedeva, a srpski teniser je upisao 10. trijumf i revanširao se Rusu za poraz u finalu Ju Es Opena 2021. godine.

Đoković je kao 36-godišnjak najstariji šampion Ju Es opena u Open eri u muškoj konkurenciji.

On će se od ponedeljka vratiti na prvo mesto ATP liste i započeti 390. nedelju u vrhu svetskog tenisa.

Medvedev je igrao u petom grend slem finalu, trećem u Njujorku i ostao je na jednom trofeju iz 2021. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS