Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković ponovo prvi na ATP listi: Beži čak 3.000 bodova Alkarasu - | K-013 Portal

Đoković ponovo prvi na ATP listi: Beži čak 3.000 bodova Alkarasu

novak djokovic, atp lista, tenis

Novak Đoković danas je, posle osvajanja titule na US openu, ponovo preuzeo prvo mesto na ATP listi.

Đoković je prošle noći osvojio četvrtu titulu na US openu, 24. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.
 

Uz to što je izjednačio rekord Margaret Kort po broju grend slem titula, Đoković je danas poboljšao sopstveni rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste pošto je započeo 390. nedelju na vrhu svetskog tenisa.
 
Đoković sada ima 11.795 bodova, odnosno veliku prednost u odnosu na Španca Karlosa Alkarasa koji ima 8.535 bodova na drugoj poziciji.
 
Treći je i dalje Medvedev (7.280), četvrti Danac Holger Rune (4.710), dok je iza njih bilo dosta promena.
 
Petu poziciju sada zauzima Grk Stefanos Cicipas (+2), šesti je Rus Andrej Rubljov (+2), sedmi Italijan Janik Siner (-1), osmi Amerikanac Tejlor Fric (+1), deveti Norvežanin Kasper Rud (-4), a deseti Nemac Aleksander Zverev (+2).

 
Veliki skok upisao je polufinalista US opena, Amerikanac Ben Šelton, koji je od danas 19. teniser sveta pošto je napredovao za 28 pozicija.
 
Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je napredovao za jednu poziciju i sada je 37, Miomir Kecmanović je napravio dva koraka unazad i trenutno je 48, dok je Dušan Lajović zadržao 52. poziciju na ATP listi.
 
Hamad Međedović je napredovao za čak 22 pozicije i sada je 121. teniser sveta, dok je Filip Krajinović pao za deset mesta i nalazi se na 312. poziciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS