Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gof osvojila titulu na Ju Es openu - | K-013 Portal

Gof osvojila titulu na Ju Es openu

us open, koko gof, tenis

Američka teniserka Koko Gof osvojila je titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u Njujorku pobedila belorusku igračicu Arinu Sabalenku sa 2:6, 6:3, 6:2.

Gof je tako ostvarila 12. uzastopnu pobedu i osvojila svoj prvi grend slem turnir u karijeri. Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Ona je ovom pobedom napredovala za dve pozicije i od ponedeljka će biti treća igračica sveta.

Sabalenka je ostala na jednoj grend slem tituli koju je osvojila početkom godine na Australijan openu, a od ponedeljka preuzima prvo mesto na WTA listi, nakon što je u osmini finala eliminisana Poljakinja Iga Švjontek.

Beloruskinja je u finale ušla sa samo jednim izgubljenim setom i već u prvom gemu oduzima servis rivalki, da bi 19-godišnja Gof uzvratila u četvrtom gemu i izjednačila na 2:2.

Od tog trenutka Sabalenka je zaigrala bolje i sa četiri uzastopna gema osvojila prvi set.

Ponovo je Beloruskinja dobro krenula i na početku drugog seta imala dve vezane brejk lopte. Gof je uspela da ih spase, a zatim u četvrtom gemu ona stiže do prednosti brejka.

Sabalenka je u sledećem gemu imala priliku da vrati brejk, ali je Gof još jednom izdržala i povela sa 4:1. Do kraja seta Gof je kontrolisala rezultat i došla do ukupnih 1:1.

Gof je nastavila sa dobrom igrom i u odlučujućem setu stiže do brejka u prvom gemu, a zatim u trećem gemu ponovo oduzima servis rivalki.

Sabalenka je u šestom gemu vratila jedan brejk, ali je već u sledećem gemu njena protivnica uzvratila istom merom.

Američka igračica je do kraja lako privela meč kraju i zabeležila trijumf pred više od 20.000 navijača na stadionu „Artur Eš“.

Pobednica poslednjeg grend slema u sezoni pored 2.000 WTA bodova dobija i tri miliona dolara, dok će upola manji iznos pripasti vicešampionki.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS