Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Halep se vraća takmičenjima na turniru u Majamiju posle suspenzije - | K-013 Portal

Halep se vraća takmičenjima na turniru u Majamiju posle suspenzije

tenis, simona halep

Rumunska teniserka Simona Halep vratiće se takmičenjima ovog meseca na turniru u Majamiju, nakon što joj je suspenzija za kršenje antidoping pravila umanjena sa četiri godine na devet meseci.

„Hvala turniru koji mi je pružio ovu priliku i jedva čekam da se vratim na teren i da se takmičim. Vidimo se uskoro“, navela je Halep na društvenim mrežama.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) umanjio je u utorak suspenziju Simoni Halep sa četiri godine na devet meseci, pošto je utvrdio da su njeni doping rezultati bili pozitivni jer je u organizam nenamerno unela kontaminirani suplement.

CAS je naveo da postoji određeni stepen krivice ili nemar 32-godišnje teniserke, ali da nije napravila značajniju grešku.

Period od devet meseci suspenzije istekao je prošlog jula, pa dvostruka grend slem šampionka može odmah da se vrati tenisu.

Međunarodna agencija za integritet tenisa u septembru je suspendovala Halep na četiri godine zbog dva odvojena kršenja antidoping pravila.

Halep je na Ju Es openu 2022. godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je prošlog maja optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Četvorogodišnja suspenzija istekla bi u oktobru 2026. godine.

Halep je 2018. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu dana kasnije i na Vimbldonu. Rumunka je osvojila 24 titule u singlu i zaradila je više od 40 miliona dolara od nagrada na turnirima. Bila je prva na WTA listi 2017. i 2018. godine.

Ona trenutno nema plasman na WTA listi zbog prinudnog odsustva i na početku će joj biti potrebne vajldkarte za povratak na turnire.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS