Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatski teniser Ivo Karlović završio karijeru - | K-013 Portal

Hrvatski teniser Ivo Karlović završio karijeru

ivo karlovic, tenis

Hrvatski teniser Ivo Karlović objavio je danas da je završio karijeru.

„Neki od vas su primetili da dugo nisam igrao, a i dalje me svakodnevno pitaju da li ću se vratiti takmičenjima. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim da ozvaničim i konačno objavim kraj moje karijere“, naveo je 44-godišnji Karlović na društvenoj mreži X.

Karlović je poslednji meč igrao u oktobru 2021. godine, u drugom kolu kvalifikacija za Indijan Vels.

Karlović je naveo da je imao „zahvalnu, neortodoksnu i dugu karijeru“ koja je nastala iz skromnog početka i da je ponosan na dostignuća i sve što je uspeo da prevaziđe, dolazeći iz Hrvatske.

On je zahvalio svim trenerima i ljudima koji su mu pomogli u karijeri i naveo da mu je porodica pružila ogromnu podršku i da se raduje što će provoditi više vremena sa njom. Takođe, zahvalio je i navijačima na ljubavi i podršci.

„Ostaću uz tenis i pokušati da podelim moje znanje i sva neverovatna iskustva novoj generaciji tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus je preusmeren. Zahvalan sam“, naveo je Karlović, koji će sledeće sedmice napuniti 45 godina.

Karlović je 25-godišnju karijeru završio sa 371 pobedom, 346 poraza i osam titula i 10,1 milion dolara od nagrada. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je Dejvis kup 2005. godine.

Najbolji plasman na ATP listi ostvario je u avgustu 2008. godine kada je bio 14.

Najveći uspeh na grend slem turnirima je četvrtinale Vimbldona 2009. godine.

Ostaće upamćen kao i jedan od najboljih servera, pošto je karijeru završio sa 13.278 as udaraca, a ispred je samo Amerikanac Džon Izner sa 14.470.

On je teniser koji je u meču na tri seta imao najviše as udaraca – 45, na turniru u Haleu 2015. godine, a dve nedelje kasnije na Vimbldonu postao je jedini teniser koji je imao najmanje 40 as udaraca u tri uzastopna meča.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS