Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lajović i Rubljov u finalu Srpska open - | K-013 Portal

Lajović i Rubljov u finalu Srpska open

lajovic, rubljov, srpska open, tenis

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale ATP turnira "Srpska open" u Banjaluci, pošto je danas posle velike borbe i preokreta savladao zemljaka Miomira Kecmanovića 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Lajović, koji je u četvrtfinalu eliminisao Novaka Đokovića, bio je na ivici poraza, Kecmanović je u finišu drugog seta servirao za meč, ali je usledio brejk i potom veliki preokret posle više od tri sata igre.

Lajović će u finalu, sutra od 14 sati, igrati protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je ranije danas savladao Slovaka Aleksa Molčana 6:2, 6:4.

Rubljov je prethodne nedelje osvojio Masters u Monte Karlu, a brani titulu pošto je prošle godine u Beogradu u finalu "Serbia opena" pobedio Novaka Đokovića.

Lajović je do sada osvojio samo jednu ATP titulu, u Umagu 2019. godine.

Turnir u Banjaluci igra se za nagradni fond od 562.815 evra.

Rubljov pobedio Slovaka Aleksa Molčana sa 2:0

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se danas u finale Srpska opena u Banjaluci, pošto je pobedio Slovaka Aleksa Molčana sa 2:0 (6:2, 6:4).

Meč je trajao sat vremena i 30 minuta.

Rubljov je dominantno otvorio prvi set i već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Isto je Rus ponovio u petom gemu, nakon čega je mirno servirao do kraja za osvajanje seta.

U drugom setu Molčan je zaigrao bolje i agresivnom igrom sa linije uspeo da nakon izgubljenog trećeg gema, brejk vrati u šestom gemu. Koliko je igra i jednog i drugog oscilirala pokazuje da je već u narednom gemu Slovak izgubio servis ali ga potom ekspresno vratio u osmom gemu sa ribrejkom. Rubljov je uspeo da po treći put brejkne protivnika i tako osvoji i drugi set.

Lajović: Rubljov je sjajan, uživaću u finalu

Dobro poznajem Andreja Rubljova, ranije smo trenirali zajedno, privatno smo jako dobri, on je jedan sjajan momak, rekao je srpski teniser Dušan Lajović nakon što je danas u polufinalu "Srpska opena" savladao Miomira Kecmanovića i obezbedio finale protiv ruskog tenisera.

"Nadam se da ćemo i on i ja sutra uživati meču. Rubljov je favorit, u sjajnoj je formi, osvojio je Monte Karlo, ali i ja igram dobro", izjavio je Lajović, koji je u četvrtfinalu eliminisao Novaka Đokovića.

Lajović i Rubljov do sada su igrali samo jednom i pobedio je srpski teniser, u Umagu 2019. godine, gde je osvojio i jedinu ATP titulu u karijeri.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS