Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lajović siguran protiv Kazahstanca, Kecmanović nemoćan protiv Manarina - | K-013 Portal

Lajović siguran protiv Kazahstanca, Kecmanović nemoćan protiv Manarina

australijan open, lajovic, kecmanovic, djere, sport, tenis

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kola Otvorenog prvenstva Australije, pošto je sa 3:1 u setovima bio bolji od Aleksander Bublike iz Kazahstana.

Meč je trajao 183 minuta, a srpski teniser bio bolji i odlučniji igrač u svim ključnim momentima ovog duela.

U prvom setu, posle početnih 2:2, Lajović je vezao tri gema od čega su dva bila na servis rivala, te je do kraja uz istina jedan pretpljeni brejk došao do 6:4.

Drugi deo igre bio je znatno izjednačeniji, te je posle 3:3 usledila razmena brejkova i ulazak u taj brejk. U dolučujućem gemu bolje je stratovao Dušan, poveo sa 3:0 i onda bez većih problema došao do 7:4 i vođstva od 2:0.

Treći deo igre dosta je ličio na drugi, pošto je ponovo bilo izjednačeno do 3:3, ali je ovoga puta u finišu meča Bublik uspeo da napravi brejk i uvede meč u četvrti set.

Iako je imao puno problema sa žuljem na ruci, Duci ipak uspeva da pronađe svoju igru u četvrtom setu i sa jednim brejkom u osmom gemu dođe do 6:3 i plasmana u narednu fazu.

Lajović će u trećem kolu igrati protiv Španca Pedra Martineza, koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Finca Rusuvorija.

Kecmanović nemoćan protiv Manarina

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na ovogodišnjem Australijan openu, pošto ga je ubedljivo u meču drugog kola savladao Francuz Adrijan Manarino sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2 i 6:4).

Iako je bilo očekivano da se vidi zanimljiv i ujednačen duel, Manarino je sprečio takav scenario i vrlo ubedljivo došao do pobede koja ga je odvela u treće kolo.

Apsolutna dominacija francuskog tenisera i isto takva nemoć srpskog talenta obeležila je prva dva seta, u kojima je Kecmanović ukupno osvojio tri gema.

U prvom setu je rezultat bio 6:1, dok je u drugom završeno sa 6:2.

Treći set doneo je mnogo bolju i agresivniju Miomirovu igru, koji je taj deo igre otvorio vrlo dobro sa tri vezana gema, da bi Manarino ubrzo uzvratio istom merom i došao do 3:3.

Potom je usledio poptuni preokret i kraj duela, pošto je francuski teniser dobio treći set sa 6:4 nakon ukupno sat i pedeset minuta igre.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.