Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mali Novak iz Australije ide stopama velikog, a sa imenjakom je zaigrao u dublu - | K-013 Portal

Mali Novak iz Australije ide stopama velikog, a sa imenjakom je zaigrao u dublu

tenis, đoković

Talentovi imenjak Novaka Đokovića, simpatični dečak iz Australije Novak Palombo ima ovih dana čime da se pohvali, učestvovao je u humanitarnom događaju "Novak i prijatelji" u Melburnu, ali i osvojio "Rafael Nadal masters" u Australiji i dobio stipendiju za Nadalovu akademiju na Majorci.

Dečak iz Australije Novak Palombo već sa jedanaest godina pokazuje da sa Novakom Đokovićem ne deli samo ime koje mu je dala majka Ana Marinković, poreklom iz Srbije.

Mali Novak je talentovan za mnoge sportove, bavio se fudbalom i plivanjem, a već sa dve godine je dobio prvi reket koji očigledno ume da koristi.

Palombo je u Melburnu osvojio "Rafael Nadal masters" i dobio stipendiju za Nadalovu akademiju na Majorci.

Masters je deo "Rafael Nadal tura", teniskog takmičenja za mlade igrače, pokrenutog u Španiji 2014. godine, koje pored takmičarskog ima i edukativni karakter.

Nakon osam događaja širom Australije tokom 2023, početkom nove godine održan je završni masters turnir na kojem su učestvovali samo pozvani teniseri i teniserke u konkurenciji do 12 i 14 godina.

To nije prvi uspeh malog Novaka od početka godine, pošto je u konkurenciji do 12 godina bio najbolji i na Prvenstvu Australije na travi. Do pehara je došao bez izgubljenog seta.

Novak i Novak zajedno u dublu na "Rod Lejver areni"

Novak Palombo se, kako je sam rekao, već "milion puta" susreo sa velikim Novakom.

Prošle godine je bio zadužen za bacanje novčića pred finale u kojem je teniser po kojem je dobio ime pobedio Stefanosa Cicipasa, a pred ovogodišnje izdanje Australijan opena učestvovao je u humanitarnom događaju "Novak i prijatelji".

Đoković je na "Rod lejver areni" odigrao egzibicioni meč sa Stefanosom Cicipasom, a kasnije su se teniserima pridružile prošlogodišnja šampionka u ženskoj konkurenciji Arina Sabalenka i Grkinja Marija Sakari.

Priliku da bude Đokovićev partner u dublu dobio je i mali Novak, a veliki je stigao da igra tenis u kolicima, oproba se u kriketu, šutira na koš, zakucava u stilu Lebrona Džejmsa, ali i zaigra srpsko kolo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS