Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadal propustio tri meč lopte i izgubio u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu - | K-013 Portal

Nadal propustio tri meč lopte i izgubio u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu

tenis, rafael nadal

Španski teniser Rafael Nadal nije danas uspeo da se plasira u polufinale turnira u Brizbejnu, pošto je izgubio od 55. igrača sveta Australijanca Džordana Tompsona posle tri seta, 7:5, 6:7, 3:6.

Nadal, 672. teniser sveta, izgubio je posle tri sata i 24 minuta, u četvrtfinalu prvog turnira posle godinu dana zbog povrede i oporavka od operacije kuka.

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je Tompson oduzeo servis Nadalu i poveo sa 4:3. Španac je odmah vratio brejk i izjednačio, a zatim je i u 12. gemu oduzeo servis protivniku i poveo u meču.

U drugom setu teniseri su bili sigurni u gemovima na svoje servise, a Nadal je u 10. gemu imao brejk i meč loptu koju nije iskoristio, pa je Tompson izjednačio na 5:5. Posle toga nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, u kome je Nadal imao dve meč lopte na 6:4 i 6:5, ali ih nije iskoristio, Tompson je osvojio četiri vezana poena i izborio treći set.

On je dobro igrao u trećem setu i poveo je sa 4:1. Nadal je posle toga tražio pomoć fizioterapeuta zbog povrede, a kada se vratio na teren teniseri su osvajali gemove na svoje servise, Tompson je sačuvao prednost brejka iz četvrtog gema i plasirao se u polufinale.

Tompson će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je pobedio domaćeg igrača Rinkija Hidžikatu sa 6:1, 6:4.

U drugom polufinalu igraju prvi nosilac Danac Holger Rune i Rus Roman Safijulin.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS