Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Noskova i Jastremska u četvrtfinalu Australijan opena - | K-013 Portal

Noskova i Jastremska u četvrtfinalu Australijan opena

linda noskova, australian open, tenis

Češka teniserka Linda Noskova plasirala se danas u svoje prvo grend slem četvrtfinale, pošto joj je Ukrajinka Elina Svitolina predala meč osmine finala Otvorenog prvenstva Australije zbog povređe leđa.

Svitolina, koja je bila u suzama, zatražila je medicinski tajm-aut posle gubitka prva dva gema na meču, da bi pri rezultatu 3:0 odlučila da preda meč.

„Ovo nije bio način na koji sam želela da pobedim. Žao mi je Eline i nadam se da će uskoro biti dobro“, rekla je 19-godišnja Noskova koja je u prethodnom kolu eliminisala prvu teniserku sveta Igu Švjontek.

Noskova će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv još jedne Ukrajinke Dajane Jastremske koja se takođe plasirala u svoje prvo grend slem četvrtfinale.

Jastremska je pobedila dvostruku grend slem šampionku, Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 7:6(6), 6:4.

Azarenka je pri rezultatu 6:5 u prvom setu servirala za set, imala je dve set lopte ali nije uspela da ih iskoristi. Taj deo igre je na kraju rešen u taj-brejku, koji je dobila Jastremska sa 8:6.

Beloruskinja je potom u drugom setu povela sa 3:0, ali je Jastremska osvojila šest od narednih sedam gemova i plasirala se u svoje prvo grend slem četvrtfinale.

Jastremska se na kraju meča nije rukovala sa protivnicom, ali je podigla reket ka Azarenki.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS