Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novak Đoković osvojio titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem trofej - | K-013 Portal

Novak Đoković osvojio titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem trofej

novak djokovic, roland garos, tenis

Novak Đoković osvojio je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda.

Novak je prvi set osvojio nakon taj-brejka, drugi je dobio sa 6:3, a treći sa 7:5.

Đoković je osvojio treću titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem trofej.

Rud je mnogo bolje otvorio meč, napravio je brejk već na prvi servis protivnika i poveo 3:0. Đoković je, međutim, uspeo da uzvrati brejk kod vođstva Ruda 4:2, Norvežanin je na 30:40 smeč poslao u mrežu i omogućio Đokoviću da se vrati u set. U sledećem gemu Đoković je izjednačio na 4:4.

U narednom gemu Đoković je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, zatim je tokom narednog poena proklizao i pao u želji da stigne lopticu, a na kraju je Rud poveo 5:4.

Na servis Đokovića u narednom gemu Rud je poveo 30:0, ali je Srbin uspeo da preokrene i izjednači na 5:5. Sledeći gem je bez većih problema pripao Norvežaninu koji je poveo 6:5, a istom merom je uzvratio Đoković za 6:6, pa je odlučivao taj brejk. U njemu je Đoković nadmoćno stigao do 7:1.

Za razliku od prvog seta koji je bio neizvestan i trajao sat i 21 minut, drugi je Đoković osvojio mnogo lakše, posle samo 52 minuta.

U drugom gemu seta, iskoristio je četvrtu brejk loptu, a zatim na svoj servis poveo 3:0. Kod vođstva 5:2, Đoković je na servis Ruda imao dve vezane set lopte, ali je Norvežanin nanizao četiri poena i smanjio na 3:5. U narednom gemu Đoković je iskoristio prvu od tri vezane set lopte.

Finale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda gledao je veliki broj poznatih ličnosti, među kojima su i glumac Hju Grant, fudbaler Kilijan Mbape i doskorašnji fudbaler Zlatan Ibrahimović.

Đokovića je iz njegovog boksa bodrio i Tom Brejdi, jedan od najboljih igrača američkog fudbala u istoriji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS