Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novak Đoković sa reprezentacijom dočekuje Novu godinu i novu sezonu - | K-013 Portal

Novak Đoković sa reprezentacijom dočekuje Novu godinu i novu sezonu

Junajted kup, tenisku reprezentaciju, teniska reprezentacija, teniske reprezentacije

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković igraće za tenisku reprezentaciju muško-ženskog sastava koja će učestvovati na Junajted kupu koji počinje od 31. decebra. 

U sastavu reprezentacije su Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović, a Srbija će mečeve u grupi E igrati u Pertu sa prvim rivalom selekcijom Kine.

Nadmetanja u E grupi Đoković će otvoriti duelom sa najboljim teniserom Kine Džidžen Džangom koji je trenutno 58. igrač na svetskoj listi i prvi je igrač najmnogoljudnije zemlje sveta koji je stigao do te pozicije, a pre dva leta se proslavio kao prvi Kinez u glavnom žrebu Vimbldona tokom open ere jedinog Grend slema na travi.

U drugom meču Olga Danilović će se nadmetati sa Kinven Dženg koja se smatra velikim favoritom ne samo što je na 15. mestu najboljih teniserki, već i zato što će Danilovićevoj to biti prvi meč još od kraja avgusta na Ju-Es openu, a nije pobedila još od trijumfa u Bastadu sredinom jula. Povrede su joj skratile sezonu i sada je čeka povratak u formu.

Ako rezultat bude izjednačen posle dva singla, odluka će pasti u miksu, čiji sastav će naknadno biti određen.

Nakon dva dana 2. januaraSrbija igra protiv Češke, Novakov rival će biti Jirži Lehečka, 31. na svetu, protiv koga nikada nije igrao. Danilovićeva će imati mnogo težu rivalku, vimbldonsku šampionku Marketu Vondrušovu.

Trećeg januara se igraju dueli za plasman na završni turnirkoji će se igratiu Sidneju.

Pobednici grupa C (SAD, V. Britanija i Australija) i E, gde je Srbija, igraju međusobno, a pobednik grupe A (Poljska, Španija i Brazil) se sastaje sa najboljom drugoplasiranom ekipom.

U Sidneju se istovremeno po istom principu nadmeću ekipe u grupama „B“ (Grčka, Kanada i Čile), D“(Francuska, Italija i Nemačka) i F (Hrvatska, Holandija i Norveška).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS