Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan žreb za Australijan open, Đoković u prvom kolu protiv kvalifikanta - | K-013 Portal

Održan žreb za Australijan open, Đoković u prvom kolu protiv kvalifikanta

Đoković, australijan open

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv kvalifikanta u prvom kolu Australijan opena, odlučeno je jutros žrebom u Melburnu.

Potencijalni protivnik najboljem teniseru sveta u drugom kolu prvog grend slem turnira sezone biće pobednik meča između Australijanaca Alekseja Popirina i Marka Polmansa.

Đoković bi u trećem kolu Australijan opena mogao da igra protiv Britanca Endija Marija ili Francuza Gaela Monfisa. Eventualni rivali najboljem teniseru sveta u četvrtom kolu Australijan opena bi bili Švajcarac Sten Vavrinka ili Amerikanac Ben Šelton.

U polovini žreba u kojoj je Đoković nalaze se i Grk Stefanos Cicipas, Amerikanac Tejlor Fric, Italijan Janik Siner i Rus Andrej Rubljov.

Španac Karlos Alkaraz se nalazi u drugom polovini žreba, a njegov rival u prvom kolu Australijan opena biće Francuz Rišar Gaske.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a rival Laslu Đereu na startu takmičenja biće Francuz Artur Kazo. Miomir Kecmanović će se u prvom kolu sastati sa Josukeom Vatanukijem iz Japana.

Đoković brani titulu u Melburnu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser je Australijan open osvajao 10 puta. On će u Melburnu pokušati da stigne do 25. grend slem trofeja.

Najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek igraće u prvom kolu protiv Amerikanke Sofije Kenin, dok će se Beloruskinja Arina Sabalenka, koja brani titulu u Melburnu, na startu turnira sastati sa kvalifikantkinjom.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu Australijan opena protiv Klare Burel iz Francuske. Krunićeva će u slučaju pobede u drugom kolu igrati sa pobednicom meča između Amerikanke Džesike Pegule i kvalifikantkinje.

Australijan open će biti održan od 14. do 28. januara.

Endi Mari: Voleo bih da igram protiv Novaka Đokovića na Australijan openu

"Bio sam svestan da smo u istom delu žreba, ali da se prvo nadam da ću da dođem do trećeg kola. Nisam bio baš najbolji na grend slemovima poslednjih nekoliko godina, tako da ću da budem koncentrisan na taj prvi meč. Svakako da bih voleo da imam tu priliku da igram protiv Novaka, ako je moguće", izjavio je Mari posle pobede na egzibiciji na Kujongu protiv Austrijanca Dominika Tima 6:4, 6:2.

Hamad Međedović eliminisan u drugom kolu kvalifikacija za Australijan open

Teniser iz Srbije Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u poslednje, treće kolo kvalifikacija za Australijan open, pošto je jutros u drugom kolu kvalifikacija poražen od Abedalaha Šelbaja iz Jordana 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 6:2.

Meč je trajao dva sata i 42 minuta. Međedović je 113. teniser sveta, dok je Šelbaj 193. na ATP listi.

Međedović je poveo 2:0 na startu prvog seta, ali je jordanski teniser izjednačio na 2:2. Igralo se potom gem za gem, a teniser iz Srbije je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:6 (7:2).

Međedović je bolje otvorio i drugi set, pošto je stigao do prednosti od 3:1. Šelbaj je potom osvojio tri naredna gema i preokrenuo na 4:3. Igralo se zatim gem za gem, a drugi set je pripao Šelbaju u taj-brejku 7:6 (7:5).

Jordanac je u trećem setu poveo 5:0, a Međedović je smanjio na 5:2. Šelbaj je potom na svoj servis stigao do 6:2 i konačne pobede. On će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Australijanca Omara Jasike.

Olga Danilović eliminisana u drugom kolu kvalifikacija za Australijan open

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se plasira u poslednje, treće kolo kvalifikacija za Australijan open, pošto je danas u Melburnu u drugom kolu kvalifikacija izgubila od Zejnep Sonmez iz Turske 4:6, 6:1, 6:1.

Meč je trajao jedan sat i 56 minuta. Danilović je 124. teniserka sveta, dok je Sonmez na 155. mestu WTA liste.

Srpska teniserka je povela 3:1 na startu prvog seta, ali je Sonmez izjednačila na 3:3. Danilović je potom napravila brejk za 4:3, a Sonmez je uzvratila ribrejkom. Usledio je još jedan brejk srpske teniserke za vođstvo od 5:4. Danilović je zatim na svoj servis stigla do 6:4 i 1:0 u setovima.

Turska teniserka je u drugom setu povela 3:0, a svojoj rivalki je u ovom delu meča prepustila samo jedan gem. Sonmez je nastavila sa dobrom igrom i u trećem setu, koji je na kraju dobila rezultatom 6:1.

Sonmez će u poslednjem kolu kvalifikacija za Australijan open igrati protiv Lulu Sun iz Švajcarske.

Srbija će imati samo jednu predstavnicu u glavnom žrebu prvog grend slem turnira sezone i to Aleksandru Krunić, koja će u prvom kolu igrati protiv Francuskinje Klare Burel.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS