Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Olga Danilović i Novak Đoković pobedili kinseski par na Junajted Kupu - | K-013 Portal

Olga Danilović i Novak Đoković pobedili kinseski par na Junajted Kupu

tenis, kina, australija, junajted kup

Srpski mešoviti dubl Olga Danilović i Novak Đoković pobedio je danas kineske predstavnike Ćinven Ženg i Žižena Žanga sa 2:1 u setovima - 6:4, 1:6, 10:6, čime je Srbija ukupno savladala Kinu sa 2:1, u meču drugog kola grupe E na Junajted Kupu u australijskom Pertu.

U prvom setu srpski dubl je prvi stigao do brejka, pa imao tri set lopte kod vođstva 5:3, ali na kraju iskoristio četvrtu u narednom gemu za vođstvo 1:0.

U drugom setu kineski par je zaigrao mnogo bolje i veoma lako stigao do izjednačenja, pa je meč ušao u odlučujući set, takozvani super taj-brejk.

U njemu su Olga i Novak bili mnogo bolji i kad su poveli 9:4 bilo je jasno da će stići do pobede koju su overili posle sat i 27 minuta igre.

Prethodno je u singlu bilo 1:1, Đoković je savladao Žanga, a Ženg je pobedila Danilovićevu.

Kina sad ima dva odigrana meča i pobedu i poraz, uz skor 4:2, Srbija ima 2:1 i meč manje, dok Češka ima 0:3 i meč manje.

Srbija 2. januara igra meč trećeg kola protiv Češke, ali u dnevnom terminu po lokalnom vremenu, odnosno od tri ujutru po srpskom vremenu.

Danilovićeva će tad igrati protiv vimbldonske šampionke Markete Vondrušove, a zatim sledi sudar Đokovića sa 31. teniserom sveta Jiržijem Lehečkom.

U četvrtfinale idu pobednici svih šest grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Đoković: Australija mi je omiljeno mesto za igru, tu sam osvojio 10 grend slemova

Đoković je danas, posle pobede nad Kinezom Žiženom Žengom, rekao da mu je da drago da se vratio u Pert i da mu je Australija omiljeno mesto za igru, jer je tu osvojio najviše grend slem titula.

"Hvala vam što ste došli u ovolikom broju s obzirom na to da uskoro stiže Nova godina. Pošto se meč nastavlja, nadam se da ćemo je zajedno dočekati na terenu. Australija mi je veoma draga, omiljeno mesto za igru, s obzirom i na to da sam ovde osvojio najviše grend slem titula, a posebno mi je drago što sam se posle toliko vremena vratio u Pert", rekao je Đoković, desetostruki osvajač Australija opena, pred mikrofonom proslavljenog američkog tenisera Džima Kurijera.

Zatim se osvrnuo na meč u kom je pobedio Kineza 2:0 (6:3, 6:2).

"Na početku sam delovao kao da sam zarđao, ali je to normalno dok se ne zagreju motori mesec i više posle poslednjeg zvaničnog meča. On nije imao šta da izgubi. Servirao je dobro, ali je i mene servis služio u ključnim poenima. Kad sam u prvom setu načinio brejk za vođstvo s 3:2, sve je prešlo na moju stranu", zaključio je Đoković.

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je danas od Kineskinje Ćinven Ženg sa 0:2 u setovima - 4:6, 2:6, u drugom singlu meča grupe E Junajted kupa između Kine i Srbije u australijskom Pertu.

Rezultat je sad 1:1 i odluku o pobedniku meča između Kine i Srbije doneće duel miks dublova, u kom će za oko jedan sat igrati Novak Đoković i Olga Danilović protiv Žižen Žanga i Ćinven Ženg.

Kineskinja je do pobede nad Srpkinjom stigla za sat i 38 minuta. Danilović je bolje otvorila meč i povela 2:0 posle brejka, ali je Kineskinja uzvratila sa dva oduzeta gema i tako osvojila prvi set.

U drugom je Kineskinja dominirala, napravila je dva brejka i lako donela Kini izjednačenje na 1:1.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS