Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preokret Đokovića protiv Rubljova za polufinale Vimbldona - | K-013 Portal

Preokret Đokovića protiv Rubljova za polufinale Vimbldona

novak djokovic, tenis, vimbldon

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Branilac titule je protiv sedmog tenisera sveta slavio posle dva sata i 47 minuta igre. Đoković je zabeležio 33. uzastopnu pobedu na Vimbldonu i izjednačio rekord Rodžera Federera po broju grend slem polufinala - 46.

"Čestitam Rubljovu na odličnom meču i turniru. On je već dugo u top 10 i to sve govori. Sviđa mi se kako sam danas igrao. Nadam se da ću uspeti to da ponovim i za nekoliko dana u polufinalu. Želim da pružim svoj najbolji tenis u samoj završnici", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je prvi stigao do brejk prilika, ali tri koje je imao u šestom gemu nije iskoristio. Za razliku od Đokovića, ruski teniser je svoju prvu šansu do koje je stigao u devetom gemu iskoristio i taj jedan brejk mu je doneo vođstvo od 1:0.

Gubitak prvog seta posle 45 minuta igre nije ni malo poremetio Đokovića koji je u drugom setu podigao nivo igre. Srpski teniser je na startu drugog seta napravio dupli brejk, poveo je sa velikih 5:0, nakon čega je mirno priveo taj deo igre kraju.

Sedmostruki šampion je prvi stigao do brejka u trećem setu i poveo sa 3:2 i tu prednost je sačuvao do kraja, iako je u poslednjem, najuzbudljivijem gemu morao da spašava tri brejk lopte.

Đoković je već u trećem gemu četvrtog seta napravio brejk, da bi novim brejkom u devetom gemu potvrdio pobedu i plasman novo polufinale Vimbldona.

Srpski teniser će se za plasman u novo finale Vimbldona boriti sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je bio bolji od Rusa Romana Safiulina sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Đoković vodi sa 2:0 u duelima protiv Sinera. Poslednji duel odigrali su u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Vimbldona u kojem je srpski igrač posle 0:2 stigao do preokreta i trijumfa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS