Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sabalenka odbranila titulu na Australijan openu - | K-013 Portal

Sabalenka odbranila titulu na Australijan openu

arina sabalenka, australijan open, tenis

Beloruska teniserka Arina Sabalenka odbranila je titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je danas pobedila Kineskinju Ćinven Dženg sa 6:3, 6:2.

Sabalenka je postala prva teniserka od sunarodnice Viktorije Azarenke 2013. godine koja je odbranila titulu na Australijan openu.

Ova 25-godišnja Beloruskinja na putu do titule nije ispustila niti jedan set. Sabalenka je osvojila svoju drugu grend slem titulu, a ukupno 14 u karijeri.

Na drugoj strani, Dženg je igrala svoje prvo grend slem finale i nije uspela da podigne treći trofej u karijeri, ali će od ponedeljka biti među najboljih deset teniserki sveta.

Sabalenka je prvi set dobila posle 33 minuta, a nakon što je odlučujući brejk napravila već u drugom gemu. Mogla je Beloruskinja i ranije da završi prvi set, ali je u osmom gemu propustila tri vezane set lopte.

Na identičan način je počeo i drugi set – druga teniserka sveta je uz brejk u prvom gemu povela sa 2:0, a potom je novim brejkom u petom gemu i praktično stavila tačku na ovo finale.

Najuzbudljiviji gem na meču bio je osmi u drugom setu kada je Sabalenka prvo propustila četiri meč lopte, potom je spasila jednu brejk loptu, da bi na kraju iskoristila petu meč loptu i slavila posle 76 minuta igre. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS