Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokat Lakić za Betu: Policija nije sposobna ili želi da zataška nestanak devojčice iz Bora - | K-013 Portal

Advokat Lakić za Betu: Policija nije sposobna ili želi da zataška nestanak devojčice iz Bora

danka ilic, bor

Advokat Nikola Lakić izjavio je danas da ako je policija „slagala“ da su pronađeni DNK tragovi male Danke Ilić u vozilu osumnjičenih, onda je to, kako je rekao, najveći pravni skandal u istoriji Srbije.

Komentarišući saznanja medija iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, da u novim DNK veštačenjima nema tragova ubijene devojčice iz Bora, Lakić je agenciji Beta kazao da je nedopustivo da se tužilaštvo ne oglašava tim povodom.

„Ako je policija slagala da su pronađeni DNK tragovi male Danke Ilić u vozilu osumnjičenih, kao što je slagala o uzroku smrti brata osumnjičenog za ubistvo koga su ubili u policijskoj stanici u Boru, onda je ovo najveći pravni skandal u istoriji Srbije“, rekao je advokat.

Prema njegovim rečima, da je policija htela da otkrije istinu o sudbini devojčice Danke, ne bi dozvolila da u policijskoj stanici bude ubijen Dalibor Dragijević, jedan od ključnih svedoka.

„Policija ili nije sposobna ili želi da zataška nestanak devojčice. Zbog toga bi konsekvence morali da snose direktor policije i bivši ministar (Bratislav Gašić) koji je sada postavljen za ministra odbrane. Nedopustivo je to što je predsednik države (Aleksandar Vučić) obavestio javnost o ubistvu devojčice i što se od tada tužilaštvo nijednom nije oglasilo iako se u međuvremenu nestankom devojčice bavio ceo region i nekoliko evropskih država“, kazao je Lakić.

Ako su tačni navodi, dodao je, da u vozilu osumnjičenih nisu pronađeni DNK tragovi male Danke Ilić, onda u ovom trenutku u pritvoru leže dve osobe bez ikakvih dokaza o umešanosti u ubistvo.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP ‘Vodovod’ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila. Do sada su veštačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim delovima vozila“, rečeno je medijima u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u naselju Banjsko Polje kraj Bora.

Da je devojčica ubijena, javnosti je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić 4. aprila.

Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhapšeni su Srđan Janković (50) iz sela Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, zaposleni u JKP „Vodovod“ iz Bora.

Njima se na teret stavlja i da su telo devojčice bacili na deponiju.

Dalibor Dragijević i njegov otac Rade uhapšeni su 6. aprila, zbog sumnje da su pomagali Dejanu Dragijeviću da premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju.

Smrt Dalibora Dragijevića u policijskoj stanici u Boru konstatovana je 7. aprila u 3.10 časova, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije.

U saopštenju je pisalo da je „lekar mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt“.

Telo Dragijevića poslato je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde je u obdukcionom nalazu navedeno da su na telu pronađeni tragovi povreda i da je smrt nastupila nasilnim putem.

Telo Danke Ilić još nije pronađeno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS