Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Efektiva: Građani imaju pravo da RASKINU UGOVOR sa Supernovom - | K-013 Portal

Efektiva: Građani imaju pravo da RASKINU UGOVOR sa Supernovom

Efektiva: Građani imaju pravo da RASKINU UGOVOR sa Supernovom

Posle isključenja kanala Junajted medije, među kojima je i N1, sa kablovske mreže Supernova, udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" objašnjava da građani kojima je bez najave promenjena programska šema imaju pravo da raskinu ugovor bez obzira na koliko trajanje ugovora su se prethodno obavezali.

"Ako je došlo do izmene programske šeme, gašenja određenih kanala, koji su potrošalu bili možda i razlog za sklapanje ugovora, onda potrošač po Zakonu o elektronskim komunikacijama, kao i po Zakonu o zaštiti potrošača, pa i Zakonu o obligacionim odnosima ima pravo da raskine takav ugovor", rekao je za N1 Dejan Gavrilović, iz Udruženje građana Efektiva i dodaje da je najbolje da se raskid ugovora uradi u pisanoj formi.

"Kada želi da raskine ugovor, dovoljno je da da izjavu o tome i mi savetujemo da to učini u pisanoj formi, kao i da u pisanoj formi traži i odgovor od operatera. Onda će potrošač da vidi na šta se trgovac poziva, da li odobrava raskid sa penalima - ili bez penala, istakao je Gavrilović.

"Ako je sa penalima, on će tamo navesti, po kom osnovu on te penale traži. Jako je čest slučaj i dosta imamo žalbi po tom osnovu, gde jednostavno operateri pokušavaju da na neki način 'prevare potrošača', odnosno sakriju od njega bitne informacije. Čak imamo i pisane dokaze o tome da se službenici za podršku obučavaju na taj način da se potrošačima prećute da imaju pravo na raskid ugovora, a da ne plate penale", navodi Gavrilović.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.