Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jastuk težak 84.000 evra zaplenjen na Gradini - | K-013 Portal

Jastuk težak 84.000 evra zaplenjen na Gradini

Jastuk težak 84.000 evra zaplenjen na Gradini

Uprava carina saopštila je da je na graničnom prelazu Gradina, otkrila i zaplenila 84.000 neprijavljenih evra kojima je bio ispunjen jedan jastuk.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Nemačke ka svojoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja.

Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i u njemu je pronađeno 114.000 skrivenih evra.

Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, 45-godišnji turski državljanin, koji nije posedovao nikakav dokaz o poreklu novca.

Trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 evra.

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine, pa je na graničnom prelazu Gradina tokom 2019. godine oduzeto više od 1,3 miliona evra.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS