Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Legija tužio državu Srbiju zbog oduzimanja stana - | K-013 Portal

Legija tužio državu Srbiju zbog oduzimanja stana

Milorad Ulemek Legija podneo je žalbu Sudu u Strazburu protiv Srbije zbog oduzimanja stana u Beogradu.

Ova žalba je podneta posle konačne odluke domaćih sudova o trajnom oduzimanju stana i, kako nezvanično saznaje "Dnevnik", dostavljena je srpskim državnim organima na izjašnjavanje.

Nakon što su mu svi domaći sudovi odbili žalbe, osuđeni bivši pukovnik Državne bezbednosti žalio se Strazburu ubog oduzimanja stana od 178 kvadrata u kući na Ceraku.

Specijalno tužilaštvo u Beogradu je 2009. godine podnelo zahtev da se Ulemeku oduzme omovima, sumnjajući da je novac za kupovinu stekao nezakonito, nekim od krivičnih dela za koje mu je suđeno. Ulemek je tvrdio da je do stana došao zakonito i legalno, pre bilo kojeg događaja obuhvaćenog optužnicom, rešavajući svoje stambeno pitanje kao radnik službe Državne bezbednosti.

Navodio je da je, u postupku rešavanja stambenog problema zbog proširenja porodice, dao Službi stan koji je tada imao, a Služba je njemu uplatila oko 374 hiljade nemačkih maraka i ubrzo je kupio stan na Ceraku.Specijalni sud je naveo da "postoji očigledna nesrazmera između Ulemekovih prihoda i plaćene cene" i da on "nije dokazao da je novac kojim je plaćen stan pribavljen na zakonit način".

U poslednjoj žalbi Apelacionom sudu, Ulemek je tvrdio da je stan koji mu je oduzet "otuđio 2001. godine", ali je sud utvrdio da "iz sadržine zahteva ne proizilazi da bi se ponavljanje postupka dozvolilo u korist okrivljenog, koji po navodima nije vlasnik stana", pa da "nema mesta ponavljanju krivičnog postupka u korist okrivljenog".

Bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija izdržava 40-ogodišnju kaznu zatvora, a osuđen je za atentat na premijera Zorana Đinđića, kao i po optužbama za druga teška krivična dela.

(Dnevnik)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city