Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali - | K-013 Portal

Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali

Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali

Mađarska policija pucnjima u vazduh sprečila je jutros grupu od oko šesdeset migranata da ilegalno pređu iz Srbije u Mađarsku.

U incidentu nije bilo povređenih, a četiri osobe su uhapšene.

Do incidenta je došlo na graničnom prelazu Horgoš dva, jutros oko pet i trideset, kada je grupa od oko šesdeset migranata probila ogradu, nakon čega je dežurni policajac ispalio tri hica upozorenja u vazduh.

Većina iz grupe migranata sprečena je u ilegalnom prelasku granice, dok su četiri osobe uhapšene. U incidentu nije bilo povređenih.

Nakon incidenta, u Mađarskoj su uspostavljeni kontrolni punktovi na kojima se proveravaju vozila i putnici, a pojačana je kontrola celokupnog graničnog pojasa. Sam granični prelaz je zatvoren do daljnjeg.

Ovo nije prvi put da se ovakvi incidenti dešavaju na prelazu Horgoš 2. Godine 2015. velika grupa migranata sukobila se sa mađarskom policijom, kada je korišćen i suzavac.

Nekoliko sati nakon incidenta mađarski počeli su sa ojačanjem ograde na prelazu Horgoš 2 koji važi za jednu od najslabijih tačaka u tom sistemu odbrane Mađarske od ilegalnog prelaska granice.

(RTV)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS