Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo 2.447 nepopunjenih mesta - | K-013 Portal

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo 2.447 nepopunjenih mesta

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo 2.447 nepopunjenih mesta

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu (UB) ostalo je 2.447 upražnjenih mesta za osnovne i integrisane studije u ovoj školskoj godini.

Na osnovnim studijama nije popunjeno 7,5 odsto budžetskih mesta i 28 odsto samofinansirajućih.

Na master studijama ostalo je upražnjeno 54 odsto samofinansirajućih mesta i pet odsto budžetskih, dok je na doktorskim ostalo 11 odsto budžetskih mesta i 62,78 samofinansirajućih.

Prodekan UB prof. Petar Bulat kaže da je Ministarstvo prosvete formiralo Komisiju koja će raditi na pripremi upisa za narednu školsku godinu, 2020/21.

"Ideja je da se budžetska mesta ubuduće dodeljuju po studijskim programima, a ne po fakultetima", rekao je Bulat na sednici Senata.

Na sednici Senata sa dnevnog reda skinuta je tačka o verifikaciji mandata novog dekana Bogoslovskog fakulteta.

Ta tačka je skinuta jer je u Rektorat stiglo pismo profesora Bogoslovskog fakulteta Vladana Perišića, u kome je izneo primedbe kako su sprovedeni izbori na tom fakultetu za članove Saveta, kao i dekana.

Senat je dao mandat upravi UB da izabere članove radne grupe koja će raditi na usklađivanju Statuta Bogoslovskog fakulteta sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom univerziteta.

(Foto: RTV, Dragan Bajić)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.