Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Naduvao 4.14 i postao rekorder u akciji MUP-a "Tipsol" - | K-013 Portal

Naduvao 4.14 i postao rekorder u akciji MUP-a "Tipsol"

Saobraćajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelјe u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Republici Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimlјeno bez zaustavlјanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimlјeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravlјanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravlјala vozilom.

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isklјučile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Veliki broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državlјanina u Loznici, koji je upravlјao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U  saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravlјao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.