Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Napadnut fotograf "Novosti" Zoran Jovanović Mačak - | K-013 Portal

Napadnut fotograf "Novosti" Zoran Jovanović Mačak

Zoran Jovanović Mačak

Fotoreporter "Večernjih novosti" pančevac Zoran Jovanović Mačak napadnut je u petak oko 17 časova u Ulici Čarlija Čaplina u Beogradu, dok je bio na redovnom redakcijskom zadatku, pišu "Večernje novosti".

Njega je Željko Požarac (46) prvo verbalno napao, izvređao ga, posle čega ga je pljunuo i šutnuo. Brzom reakcijom policije, napadač je priveden.

Srećom, Jovanović nije zadobio teže povrede, te nije tražio lekarsku pomoć. Kako nam je objasnio naš kolega, dok je slikao parkiralište u ovoj palilulskoj ulici, nepoznat čovek mu je prišao i počeo da galami.

- Dobio sam redakcijski zadatak da snimim rejon gde će biti proširene parking zone. Dok sam radio svoj posao, prišao mi je čovek i pitao šta slikam. Objasnio sam mu da je reč o ilustraciji za tekst o parkiranju, te da je ulica javni prostor na kojem je dozvoljeno slobodno fotografisanje, na šta je on burno reagovao. Vikao je, pominjao divlju gradnju, i pominjao ucenu. Ubrzo zatim, me je pljunuo, dok sam fotografisao prišao mi je s leđa i šutnuo me u zadnjicu pa u foto-aparat - objasnio je Jovanović.

Posle toga je pretio da će zapaliti vozača Svetozara Miranovića i vozilo kojim su došli.

Policijska ekipa vrlo brzo je stigla na mesto događaja i uhapsila nasilnika. On je sproveden u policijsku stanicu Palilula. Predmet je prosleđen nadležnim organima.

(Izvor: Večernje novosti / Foto: P. Mitić)

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.