Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sindikat NSPRS: Nastavnici treba da zahtevaju odgovore od ministarstva u vezi dodatnih poslova - | K-013 Portal

Sindikat NSPRS: Nastavnici treba da zahtevaju odgovore od ministarstva u vezi dodatnih poslova

nezavisni sindikat provestih radnika srbije, nsprs, srbija

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) ocenio je danas da bi nastavnici i profesori trebali da obustave prikupljanje i obradu podataka potrebnih za najavljenu isplatu 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, dok ne dobiju odgovor po kom osnovu se to od njih zahteva i zašto se ova mera Vlade sprovodi preko njih.

„U pitanju su poslovi koji ometaju redovnu nastavu, koji nisu definisani ugovorima o radu profesora, i koji su po svojoj suštini suprotni misiji vaspitanja i obrazovanja, jer stavljaju profesore u položaj kapilarnih izvršilaca političke volje aktuelne vlasti, odnosno jedne njene populističke mere“, naveli su u saopštenju NSPRS.

Od profesora su zatražili da prikupe i obrade podatke tako što prvo asistiraju učenicima u popunjavanju formulara, a zatim podatke sa papira prenesu u eksel tabelu.

„Na ovaj način se, osim zloupotrebe profesora u jednoj predizbornoj populističkoj radnji, vrši i skladištenje, odnosno nepotrebna obrada većeg broja podataka o ličnosti roditelja svih učenika srednjih škola. NSPRS poziva Ministarstvo prosvete da javno objasni po kom osnovu se od profesora zahteva obavljanje ovih poslova i zašto škole obrađuju veći broj podataka o ličnosti roditelja koji nisu potrebni za proces nastave“, naveli su u saopštenju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.