Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija ispala iz igre: Folksvagen ipak u Bugarskoj ili Turskoj? - | K-013 Portal

Srbija ispala iz igre: Folksvagen ipak u Bugarskoj ili Turskoj?

Volks Wagen

Folksvagen je saopštio da kreće u „konkretne pregovore“ sa predstavnicima „preostalih potencijalnih“ lokacija za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi, javlja radio Dojče vele (DW), dodajući da Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska.

 

Skupština akcionara Folksvagena koja se održava danas (14. maj) bila je sa nestrpljenjem iščekivana i širom jugoistočne Evrope. Više zemalja, uključujući Srbiju, nadalo se privlačenju velike investicije automobilskog giganta, a „pobednik“ je trebalo da bude obznanjen ovih dana.

Od toga izgleda neće biti ništa, ocenjuje DW i napominje da je Folksvagen saopštio da su nadzorni i upravni odbor u ponedeljak odlučili da krenu u „konkretne pregovore“ o preostalim potencijalnim lokacijama.

„Bližih zvaničnih informacija nema, a za DW je u ponedeljak u kompaniji kratko rečeno da je i dalje na snazi njihovo saopštenje da konačna odluka nije doneta. Međutim, agencija Rojters, pozivajuci se na insajdere, prenosi da su u igri ostale još samo lokacije u Bugarskoj i Turskoj“, navodi se u tekstu.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS