Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći - | K-013 Portal

Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći

turisticki vodici, pomoc za turisticke vodice

Ministarstvo turizma raspisalo je poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima koje će svakom od njih biti isplaćene u dva uzastopna meseca, za svaki po 30.900 dinara.

Zahteve za dobijanje bespovratnih sredstava državne podrške turistički vodiči i pratioci podnose Ministarstvu od 2. do 16. juna.

Da bi dobili ovu pomoć, turistički vodiči i pratioci treba da imaju položen stručni ispit, da su do marta 2021. godine zamenili legitimacije, odnosno, da poseduju odgovarajuće i važeće legitimacije.



Pomoć će dobiti oni koji nisu u radnom odnosu, pa ni u privrednom društvu čiji su osnivač ili član, kao i da nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa.

Uslov je i da ne obavljaju samostalno preduzetničku delatnost, odnosno, da nisu penzioneri. Državna podrška biće odobrena samo državljanima Srbije.

Javni poziv je raspisan na osnovu uredbe Vlade Srbije, a podrška turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje se zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovida 19.

Subvencije će se uplaćivati na dinarske tekuće račune.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS