Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uvodi se kaucija za plastične flaše, u planu zabrana jednokratne plastike - | K-013 Portal

Uvodi se kaucija za plastične flaše, u planu zabrana jednokratne plastike

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da se vode pregovori u vezi sa izbacivanjem iz upotrebe jednokratne plastike.

Uvodi se kaucija za plastične flaše, u planu zabrana jednokratne plastike

Trivan je za RTS rekao da se planira ukidanje jednokratne plastike i da će se ove godine pristupiti merama koje se toga tiču.

Takođe, kako je dodao, priprema se depozitni sistem kada je u pitanju plastika i sve ostalo što je reciklabilni ambalažni otpad, odnosno plaćanje kaucije za plastične i sve staklene flaše, limenke...

"Pregovaramo i razgovaramo sa onima koji su zainteresovani za tu priču", naveo je ministar.EU je prošle godine zabranila plastične predmete za jednokratnu upotrebu kao što su tanjiri, pribor za jelo ili slamke za piće.

Govoreći o merama protiv zagađenja, Trivan je naveo da je Vladina radna grupa za zaštitu vazduha identifikovala individualna ložišta i automobile, ali i elektroenergetske kapacitete kao glavne uzroke zagađenja, pa želi da "Srbijagas" i toplane omoguće građanima jeftinije priključivanje na centralno grejanje. Takođe, radna grupa želi da poveća i broj mernih stanica.

Ministar je rekao i da će se pošumljavanje Srbije ubrzati i da se u to uključuje civilni sektor, ali i škole i druge institucije."Ovo jeste poziv svim lokalnim samoupravama, školama, nevladinim organizacijama, akcijašima, da se uključe. Čini mi se da će ovo prerasti u jedan opštedruštveni pokret", smatra Trivan.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city