Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vežba vojski Srbije, Mađarske i Nacionalne garde Ohaja u Pančevu - | K-013 Portal

Vežba vojski Srbije, Mađarske i Nacionalne garde Ohaja u Pančevu

U kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu završena je vežba „Komšije 2017“, koju su pripremili i izveli pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske i Nacionalne Garde Ohaja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Domaćin vežbe, koja se izvedeni po sedmi put sa pripadnicima mađarskih oružanih snaga, i to naizmenično u Srbiji i u Mađarskoj, bio je 11. pešadijski bataljon Prve brigade Kopnene vojske. Ove godine na vežbi je po prvi put učestvovao i vod iz Nacionalne garde Ohaja.

Cilj vežbe je razmena iskustava, taktika i procedura između pripadnika oružanih snaga triju zemalja, u eventualnim kriznim situacijama u kojima se može naći stanovništvo, ali i u mirovnim operacijama.

Scenario vežbe je osmišljen, postavljen i prilagođen izvršavanju zadataka u multinacionalnom okruženju i uslovima kakvi se predviđaju u mirovnim operacijama. Pripadnici tri vojske u okviru mešovite multinacionalne čete, kroz različite supozicije, rešavali su zadatke koji ih realno mogu očekivati sagledavajući potencijalne opasnosti i rizike.

(Foto: Vojska Srbije)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS