Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne, policija će "tolerisati" prekoračenja brzine - | K-013 Portal

Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne, policija će "tolerisati" prekoračenja brzine

Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne, policija će "tolerisati" prekoračenja brzine

Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim auto-putevima, rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

"Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim auto-putevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima", objasnio je Drobnjak za "Blic".

To znači da će se na delovima auto-puta gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Kako je rekao, to neće važiti za tunele, gde je, na primer, na Koridoru 11 ograničenje 80 kilometara na sat.

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na auto-putevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati.

Kako je naveo, neće se menjati zakon, ali će se prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas, ukoliko se nadležni saglase, tolerisatri.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.