Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Angela Merkel 13. septembra u poseti Srbiji - | K-013 Portal

Angela Merkel 13. septembra u poseti Srbiji

angela merkel, angela merkel poseta srbiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće Srbiju 13. septembra, saopšteno je iz nemačke vlade.

Merkel će, kako je objasnila zamenica portparola nemačke vlade Martina Fic, 13. septembra boraviti u Beogradu, a dan kasnije, 14. septembra u Albaniji.

"Kancelarka Merkel će najpre posetiti Srbiju. U Beogradu će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U fokusu razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive", navela je Fic.

Nakon sastanka, predsednik Srbije i nemačka kancelarka obratiće se novinarima.

Kako je najavljeno u Berlinu, Merkel će se u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz svih država Zapadnog Balkana.

Dan kasnije, u utorak, 14. septembra kancelarka Merkel boraviće u Tirani, gde će najpre imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijom Ramom, sa kojim će, takođe, razgovarati o bilateralnim, privrednim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke sa premijerima BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i privremenih vlasti u Prištini.

Dolazak kancelarke Merkel u posetu Srbiji je velika čast, budući da je da je na kraju svog mandata izabrala upravo Beograd za bilateralnu posetu, dok će se u Tirani sastati sa premijerima regiona.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.