Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dronovi snimili prizore pustih svetskih prestonica - | K-013 Portal

Dronovi snimili prizore pustih svetskih prestonica

U poslednjih nekoliko nedelja neke od nekada najprometnijih ulica i najposećenijih lokacija širom sveta izgledaju pusto, a razlog je pandemija virusa korona.

Od prazne Budimpešte do pustih plaža Brazila gradovi širom sveta izgledaju kao da su napušteni. Većina stanovnika povukla se u svoje domove kako bi se zaustavilo brzo širenje virusa, pa su ulice opustele, što se vidi na snimku koji je napravio dron u nekoliko gradova sveta, piše Euronews.Snimak nas na početku vodi kroz glavni grad Mađarske, i prikazuje njegove prazne ulice i znamenitosti bez posetilaca, a kamera se zatim premešta u Vilnjus, glavni grad Litvanije.

U Istanbulu u Turskoj, gradu koji je veoma prometan, može se videti svega nekolicina automobila na ulicama, a prazne plaže Rio de Žaneira ostavljaju apokaliptični utisak.

Poslednji grad koji je snimljen dronom je portugalski Lisabon, a svi snimci koji su spojeni u jedan video, nastali su u martu.

(Klix)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.