Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Duterte zapretio ukidanjem Fejsbuka na Filipinima - | K-013 Portal

Duterte zapretio ukidanjem Fejsbuka na Filipinima

predsednik filipina, rodrigo duterte, filipini, fejsbuk

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte otvoreno se zapitao da li da zabrani poslovanje Fejsbuku nakon što je ta američka društvena mrežža odlučila da ukloni naloge koji, kako tvrdi filipinski predsednik, štite držžavne interese i koriste se u borbi protiv pobunjenika.

Kompanija Fejsbuk je saopštila prošle nedelje da je uklonila grupu lažžnih naloga jer su njihovi korisnici nastojali da prikriju svoj pravi identitet i koordinisano istupaju u okviru mrežže s namerom da "obmanjuju druge korisnike", preneo je AP.

Duterte je izjavio da za sada nije razmatrao konkretne poteze povodom ovog pitanja, ali se tokom svog jučerašnjeg televizijskog nastupa, između ostalog, izjasnio za razgovor sa rukovodstvom Fejsbuka.

"Poručujem Fejsbuku da pobunjenici hoće da sruše vladu. Koja je svrha vašeg poslovanja na Filipinima ako niste u stanju da nam pomognete da sprečimo rušenje vlade? Ako niste u stanju da pomognete da se zaštite držžavni interesi i dalje možžemo da razgovaramo i pokušamo da pronađemo ili ne pronađemo nekakvo rešenje. Ali ako ga ne budemo pronašli, biće mi žžao...", rekao je Duterte.

Kritičari filipinskog predsednika, nezavisno od slučaja sa Fejsbukom, kritikovali su Dutertea da koristi mrežžu lažžnih naloga na društvenim mrežžama kako bi lažžirao podršku javnosti i marginalizovao svoje kritičare i protivnike.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS