Kraljica Elizabeta u utorak slavi 94. rođendan bez počasne paljbe -

Kraljica Elizabeta u utorak slavi 94. rođendan bez počasne paljbeBritanska kraljica Elizabeta zatražila je da ove godine prilikom proslave njenog 94. rođendana u utorak ne bude održana počasna paljba, objavio je novinar Aj-Ti-Vi Njuza na Tviteru, navodeći da ona ne smatra takav čin prikladnim u kontekstu krize zbog koronavirusa.

Počasna paljba sa više lokacija u Londonu obično se održava u specijalnim prilikama za kraljevsku porodicu, kao što su godišnjice i rođendani.

"Njeno veličanstvo smatra da na snazi nisu posebne mere koje bi omogućile izvođenje počasne paljbe, tako da ne oseća da je to prikladno u ovim okolnostima", naveo je reporter Kris Šip pozivajuću se na izvor iz Bakingemske palate.

Ovo će biti prvi put za 68 godina njene vladavine da je kraljica uputila takav zahtev, dodao je on navodeći da kraljičin rođendan neće biti obeležen ni na koji poseban način ove godine.

Bakingemska palata nije odgovorila na zahtev Rojtersa za komentar.

Velika Britanija je na vrhuncu ili blizu vrhunca epidemije korona virusa od koje je u toj zemlji umrlo više od 14.000 ljudi.

Parada u čast zvaničnog rođendana kraljice u junu neće biti održana na tradicionalan način zbog zabrane društvenih okupljanja, saopštila je Bakingemska palata u martu.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti