Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lavrov: Severni tok 2 će početi sa radom za nekoliko dana - | K-013 Portal

Lavrov: Severni tok 2 će početi sa radom za nekoliko dana

severni tok 2, sergej lavrov

Gasovod Severni tok 2 biće završen za nekoliko dana i poćeće sa radom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Primećujemo da se Severni tok 2 sada direktno napada, jer su Amerikanci shvatili da će, uprkos svemu, biti završen i početi sa radom za nekoliko dana“, rekao je Lavrov, prenosi agencija Tas s.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države žele da proguraju svoj tečni prirodni gas na tržište, koji se, kako kaže, uglavnom dobija ekološki škodljivom metodom i mnogo je skuplji.

Severni tok 2 čine dva kraka cevovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, i proteže se od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke.

Radovi na gosovodu su bili obustavljeni u decembru 2019. nakon što je kompanija Svis Olsis odustao od polaganja cevi zbog pretnji SAD-a sankcijama. Izgradnja je nastavljena u decembru 2020. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS