Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medvedev podneo ostavku i raspustio vladu - | K-013 Portal

Medvedev podneo ostavku i raspustio vladu

Medvedev podneo ostavku i raspustio vladu

Ruski premijer Dmitrij Medvedev saopštio je danas da je podneo ostavku i da raspušta vladu, posle razgovora sa Vladimirom Putinom.

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da ga imenuje za zamenika predsednika Saveta bezbednosti, kojim Putin predsedava.

Putinom se Medvedevu zahvalio na dosadašnjem radu. "Želim da vam se zahvalim na svemu što je urađeno u ovom stadijumu našeg zajedničkog rada, želim da izrazim zadovoljstvo postignutim rezultatima", rekao je Putin na sastanku sa kabinetom ministara.



Istovremeno, Putin je objavio nameru da u Savetu za bezbednost postavi novu funkciju, zamenika predsednika, i da želi da Medvedeva imenuje na to mesto. "Smatram da je to moguće i to ću učiniti u narednim danima. Uvešću funkciju zamenika šefa Saveta bezbednosti. Kao što je poznato, predsednik Rusije je šef Saveta bezbednosti. Dmitrij je uvek delio ove probleme. Sa stanovišta unapređenja naše odbrambene sposobnosti i bezbednosti, verujem da je to moguće i zamolio sam ga da ubuduće rešava takva pitanja", rekao je Putin.

Putin je zatražio od kabineta Medvedeva da nastavi rad dok se ne formira nova vlada.

(Tanjug, Foto: Alexey Nikolsky/Reuters)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.