Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon priznanja, Putin naložio vojsci da „osigura mir“ u Lugansku i Donjecku - | K-013 Portal

Nakon priznanja, Putin naložio vojsci da „osigura mir“ u Lugansku i Donjecku

vladimir putin, lugansk, donjeck, vojska

Ukazom o priznavanju nezavisnosti separatističkih Donjecke i Luganjske Narodne Republike, predsednik Rusije Vladimir Putin je naredio Ministarstvu odbrane da pošalje ruske oružane snage na teritoriju DNR i LNR zarad "održavanja mira", stoji u tekstu ukaza objavljenom na portalu pravnih dokumenata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dokument kojim je Moskva priznala nezavisnost otcepljenih ukrajinskih teritorija Lugansk i Donjeck.

„Ocenio sam neophodnim da se donese odluka koja je dugo sazrevala – da se odmah prizna nezavisnost Narodne Republike Donjecka i Narodne Republike Luganjska“, rekao je Putin u televizijskom obraćanju.

Ovakva Putinova odluka naišla je na oštre osude svetskih zvaničnika, predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je na ciljane evropske sankcije Rusiji i zatražio sednicu Saveta bezbednosti.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sazvao je Savet za nacionalnu bezbednost i razgovarao sa predsednikom SAD Džozefom Bajednom.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.