Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opoziciji u Obali Slonovače prete doživotne kazne zatvora - | K-013 Portal

Opoziciji u Obali Slonovače prete doživotne kazne zatvora

obala slonovace, opozicija

Kandidati opozicije na predsedničkim izborima u Obali Slonovače suočavaju se s optužbama za terorizam i doživotnom kaznom zatvora zbog osude glasanja i stvaranja rivalske vlade, nakon pobede predsednika Alasana Utare, saopštio je danas javni tužilac.

Opozicija u Obali Slonovače bojkotovala je izbore 31. oktobra, nakon što je Utara odlučio da se kandiduje za treći mandat u toj zemlji, u kojoj postoji ograničenje od dva uzastopna predsednička mandata.

Nakon što su rezultati pokazalli da je Utara pobedio sa osvojenih 94 odsto glasova, bivši predsednik Anri Konan Bedije i nekadašnji premijer Paskal Afi N`Gesan saopštili su da ne priznaju izbore i najavili formiranje tranzicione vlade, prenosi Rojters.

Prema rečima glavnog tužioca Rišara Adua, formiranje takve vlade ima za cilj napad na državne vlasti.

Ispred kuće Bedija 3. novembra uhapšeno je 20 osoba, od kojih je devet oslobođeno, dok je u toku saslušavanje 11 osoba, rekao je advokat i portparol partije PDCI Bedija za Rojters.

Tužilac Adu je rekao da se aktivno taga za još nekoliko ljudi, koji su uspeli da pobegnu, među kojima je i Afi.

Bedije je u kućnom pritvoru.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.