Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminuli najstariji sijamski blizanci na svetu - | K-013 Portal

Preminuli najstariji sijamski blizanci na svetu

Lori i Džordž, sijamski blizanci

Najstariji sijamski blizanci na svetu, Lori i Džordž Šapel umrli su u 62. godini u Univerzitetetskoj bolnici u Pensilvaniji, prenose danas američki mediji i dodaju da su, kada su rođeni, prognoze lekara bile da bi mogli da požive 30 godina.

Sijamski blizanci Lori i Džordž, umrli su iz, za sada, neutvrđenih razloga.

Rođeni su u Pensilvaniji septembra 1961. sa delimično spojenim lobanjama i zajedničkim vitalnim krvnim sudovima, a imali su i trećinu zajedničkog mozga, navodi Ginisova knjiga rekorda o sijamcima koji su postavili rekord u dužini života.

Lori i Džordž su postali prvi sijamski blizanci na svetu od kojih je jedan promenio pol i to 2007. godine.

Uprkos tome što su svaki životni trenutak provodili zajedno, imali su veoma različita interesovanja i karijere.

Džordž nije mogao da hoda, koristio je invalidska kolica koje je Lori gurala. Džordž je imao uspešnu karijeru kantri pevača, a Lori je nekoliko godina radila u bolničkoj praonici veša. Bila je i osvajačica trofeja u kuglanju. Lori je uvek želela da ima porodicu, ali se to ipak nije desilo.

"Bilo je veoma važno da Lori i Džordž koji se pre zvao Dori, žive što je moguće nezavisnije", navodi se u njihovoj čitulji i dodaje da su mnogo putovali.

Kad god su ih pitali da li bi voleli da su ikada bili razdvojeni, Lori i Džordž su uvek odgovarali "ne".

"Da li biste bili razdvojeni? Apsolutno ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno?" kazao je Džordž u dokumentarcu iz 1997. jednom od brojnih u kojima su učestvovali.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.