Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Si pozvao na produbljivanje reformi i dalju modernizaciju Kine - | K-013 Portal

Si pozvao na produbljivanje reformi i dalju modernizaciju Kine

si djinping

Kineski predsednik Si Đinping je izrazio važnost da sveobuhvatno produbljivanje reformi bude usredsređeno na promovisanje modernizacije Kine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Si Đinping, generalni sekretar CK KPK-a i predsednik Centralnog vojnog saveta, održao je 23. maja govor tokom predsedavanja simpozijum u Đinanu u provinciji Šangdong kojem su prisustvovali predstavnici biznisa i nauke.

Devet predstavnika je na simpozijumu iznelo mišljenja i predloge za svestrano produbljenje reformi, uključujući pitanja kao što su razvoj investicija u rizični kapital, modernizacija tradicionalnih industrija, poboljšanje korporativnog upravljanja privatnim preduzećima i optimizacija poslovnog okruženja za strana preduzeća.

Reforme su pokretačka snaga razvoja, ukazao je Si Đinping. On je istakao da bi za dalje svestrano produbljivanje reformi napori trebalo da budu usmereni na postizanje sveobuhvatnih ciljeva poboljšanja i razvoja socijalističkog sistema sa kineskim karakteristikama, ostvarenja modernizacije kineskog sistema upravljanja i sposobnosti upravljanja.

Si je takođe izrazio neophodnost da Kina preduzme drastične mere za uklanjanje ideoloških i institucuinalnih barijera koje sprečavaju napredak kineske modernizacije i udvostruči svoje napore na rešavanju duboko ukorenjenih institucionalnih izazova i strukturnih problema.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.