Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U eksploziji u hidroelektrani u Italiji poginula četiri radnika, pet nestalo - | K-013 Portal

U eksploziji u hidroelektrani u Italiji poginula četiri radnika, pet nestalo

elektrana, italija, eksplozija, hidroelektrana

U eksploziji tokom održavanja hidroelektrane na brani Suviana između Bolonje i Firence u Italiji danas popodne poginulo je najmanje četvoro ljudi, troje je povređeno, dok se pet osoba vodi kao nestalo, javila je policija u Bolonji.

U prethodnom bilansu je rečeno da ima troje poginulih i šestoro nestalih.

Predsednik opštine Kamunjano, gde je centrala, Marko Masinara, rekao je agenciji AP da se eksplozija tokom radova na turbinama dogodila devet nivoa ispod površine tla.

„Vatrogasna brigada pokušava da priđe, ali ima teškoća“, rekao je on i dodao da su došli i policajci.

Po rečima šefa vatrogasne brigade Bolonje Kalođera Turturicija za lokalnu televiziju, prostorije u kojima je došlo do eksplozije su delimično poplavljene i ispunjene dimom i zasad su nepristupačne.

On je rekao da za sada nije moguće utvrditi uzroke nesreće.

Prostorije gde se dogodila eksplozija delimično su poplavljene i pune dima i prema tome je nemoguće odmah im prići, rekao je on.

Italijanska grupa „Enel Green Power“, podružnica specijalizovana za obnovljive izvore energije giganta „Enel“, navela je u saopštenju koje su objavili lokalni mediji da je „izbio požar i zahvatio transformator hidroelektrane“, ali su ubrzo aktivirane „sve mere bezbednosti“ da bi se omogućila „pravilna evakuacija osoblja“.

U izjavi za Frans pres iz te firme saopštili su da je požar zahvatio jednu od dve centrale Barđi i da basen brane fabrike Barđi nije oštećen i da je bezbedan.

Proizvodnja je prekinuta ali to nije uticalo na lokalno ili nacionalno snabdevanje, saopštila je kompanija.

Enel je saopšptio da nastavljaju da rade primenjujući sve potrebne bezbednosne mere u skladu sa internim procedurama da bi se garantovala evakuacija osoblja.

Premijerka Đorđa Meloni objavila je na društvenim mrežama da sa strahom prati užasne vesti o eksploziji.

Zamenik premijerke Antonio Tajani je takođe ranije objavio da sa „zabrinutošću“ prati zbivanja.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.