Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Holandiji protesti poljoprivrednika i ekoloških aktivista - | K-013 Portal

U Holandiji protesti poljoprivrednika i ekoloških aktivista

holandija, protest, poljoprivrednici

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u Hagu na skupovima protiv politike holandskih vlasti, planova za smanjenje emisije azota i subvencije za fosilna goriva.

Jedan protest je organizovala grupa Odbrambene snage farmera, koja zastupa i brani poljoprivrednike. Okupljeni su pozvali građane da na izbore za senatore 15. marta u Holandiji ne glasaju za stranke u vladajućoj koaliciji.

Drugi protest je organizovao holandski odsek ekološke grupe „Extinction Rebellion“. Okupljeni su blokirali autoput, a protestuju zbog subvencija za fosilna goriva.

Na skupu poljoprivrednika bilo je predstavnika ekstremne desnice koji su pozvali na smenu vlade.

Poljoprivrednici su nezadovoljni planom za drastično smanjenje emisija azota u poljoprivredi.

Holandske vlasti imaju za cilj da do 2030. godine budu smanjene za 50 odsto emisije gasova staklene bašte iz đubriva i otpadnih voda jer su štetne za životnu sredinu.

Poljoprivrednici strahuju od prinudne eksproprijacije i imaju uglavnom podršku stanovništva Holandije, drugog po veličini svetskog izvoznika prehrambenih proizvoda, iza SAD.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.