Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaharova: Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalnu krizu - | K-013 Portal

Zaharova: Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalnu krizu

marija zaharova, pomoc ukrajini

Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, koju je danas odobrio donji dom Kongresa, će pogoršati globalnu krizu, ocenila je portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

„Dodela američke vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalne krize. Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima“, napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Prema njenim rečima, američka pomoć Tajvanu predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu, direktan put ka neviđenom pogoršanju situacije u regionu.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je danas veliki plan pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, kao i moguću zabranu društvene mreže TikTok.

Odluka o pomoći vrednoj 95 milijardi dolara, trebalo bi sledeće da bude usvojena u Senatu, gornjem domu Kongresa.

Oko 61 milijarda dolara je namenjeno Ukrajini, a taj novac već mesecima očekuje i traži ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Plan predviđa i 13 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu, istorijskom savezniku SAD, u ratu protiv palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

Planirano je i više od devet milijardi dolara za hitnu humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi i drugim ranjivim populacijama širom sveta, navodi se u rezimeu teksta.

Tu pomoć su pozdravili pored Zelenskog, izraelski premijer Benjamin Netanju, NATO i Evropska unija.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city