Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žestok okršaj policije, vojske i migranata na granici Poljske i Belorusije - | K-013 Portal

Žestok okršaj policije, vojske i migranata na granici Poljske i Belorusije

migranti, granica poljske i belorusije

Poljske snage bezbednosti na granici između Poljske i Belorusije reagovale su suzavcem i vodenim topovima kada su izbeglice sa beloruske strane počele da seku ogradu.

Migranti su potom počeli da gađaju kamenjem pripadnike poljskih snaga bezbednosti, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Snimci koje su podelili portparol vlade i Ministarstvo odbrane svedoče o eskalaciji na granici između Belorusije i Poljske gde nekoliko hiljada izbeglica iz bliskoistočnih zemalja čekaju odlučni da uđu u Evropsku uniju.



Izveštač Tas-a javio je da se tokom pokušaja proboja izbeglica na poljsku stranu čula i sporadična paljba iz vatrenog oružja.

Predsednici Belorusije i Rusije Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji na belorusko-poljskoj granici i zajedničkim akcijama za odbranu Savezne države, javila je beloruska agencija Belta.

Dvojica predsednika razgovarali su i o situaciji u Ukrajini i neplaniranim vojnim vežbama Ukrajine i SAD u blizini granica Ruske Federacije i u Crnom moru.

Ruski predsednik je obavestio beloruskog kolegu o situaciji u celini u Crnom moru, a Lukašenko je informisao Putina o jučerašnjem telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom u tehničkom mandatu Angelom Merkel.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.