Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Živ je, donosi nove mere - | K-013 Portal

Živ je, donosi nove mere

Kim Džong Un, Severna Koreja

Severnokorejski lider Kim Džong-un zatražio je da se preduzmu mere kako bi se zaustavio koronavirus i sprečile žrtve.

On je takođe zahtevao i da se na vreme reaguje kako bi se sprečila šteta na usevima koje bi mogao da prouzrokuje tajfun Bavi, objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA.

Politbiro Radničke stranke sastao se u proširenom sastavu u vreme pandemije koja pojačava pritisak na severnokorejsku ekonomiju koja je teško pogođena nedavnim zatvaranjem granica i poplavama, navodi agencija Rojters.

Vlasti su zabrinute kako da dostave hranu i neophodne namirnice do izolovanih delova zemlje koje su pogođene teškim kišava i poplavama.

Vodeća partija najavila je da će iduće godine biti održan kongres na kojem će odlučiti o petogodišnjem planu, nakon što je zaključeno da su zabeležena ozbiljna kašnjenja u zacrtanom razvoju ekonomije i poboljšanju životnog standarda.

Na sastanku su analizirani "neki problemi u državnom kriznom režimu sprečavanja pandemije kontrolom ulaznih puteva opakog virusa", objavila je u saopštenju državna agencija.

Severna Koreja nije prijavila nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, ali Kim Džong-un je u julu rekao da "bi se moglo reći da je (virus) ušao" u zemlju i uveo je stroga ograničenja u gradu Kaesongu nakon što je jedan muškarac pokazao simptome kovida-19.

Muškarac je testiran, a rezultati testa nisu nedvosmisleno potvrdili prisutnost koronavirusa, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Nakon tri sedmice ograničenja su ukinuta.

S druge strane, prethodnih dana svetske agencije su prenele da je severnokorejski lideru teškom stanju i da se nalazi u komi u bolnici i da je stvarnu vlast u zemlji preuzela njegova sestra.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.