Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kod Banatskog Karlovca sprečeno krijumčarenje migranata - | K-013 Portal

Kod Banatskog Karlovca sprečeno krijumčarenje migranata

Krizne okolnosti se krijumčarima ponekad čine naročito privlačnim, jer veruju da će tada moći lakše da se bave zloupotrebama, međutim carinici to dobro znaju, pa se bez obzira na vanredne okolnosti kontrole dosledno sprovode.

Da krijumčari koriste svaku mogućnost za zloupotrebe i tokom vanrednog stanja pokazuje i slučaj otkriven 16. aprila 2020. godine tokom dubinske kontrole, na magistralnom putu Vršac – Pančevo kod Banatskih Karlovaca, kada su carinici otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 8 (osam) ljudi.

Poznato je da carinska služba, pored stalnog prisustva na graničnim prelazima, raspolaže i specijalizovanim timovima carinika koji kontrole sprovode van prelaza, tačnije u unutrašnjosti teritorije. Time se povećava uspešnost otkrivanja prekršaja, jer uvek postoji mogućnost dodatne kontrole.

Ovoga puta, carinici su uočili sumnjivi kombi koji je stajao pored puta čekajući da se službeno vozilo udalji. Iskusni službenici su to primetili, pa su se odlučili za detaljnu kontolu kombija ''fiat dukato'' smederevskih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji srpski državljanin.

Na pitanje službenika ima li nešto da prijavi i šta prevozi, vozač nije imao izbora već je priznao da prevozi ljude. Potom je otvorio teretni deo kombija, kada se pred carinicima ukazalo osam ileganih migranata. Muškarci zatečeni u kombiju nisu posedovali nikakvu dokumentaciju, a prema sopstvenim izjavama dolaze iz Sirije i Bangladeša.

Slučaj je odmah prijavljen najbližoj policijskoj stanici u Alibunaru kojoj su migranti i predati u dalju nadležnost.

(UC)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.