Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policijski sindikat Srbije: Povređena dva policajca prilikom intervencije u Beloj Crkvi - | K-013 Portal

Policijski sindikat Srbije: Povređena dva policajca prilikom intervencije u Beloj Crkvi

bela crkva, povredjen policajac

Prilikom intervencije u Beloj Crkvi, dvojica policajaca su povređena, jedan teže, a drugi lakše.

Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost o ovakvim napadima, koji nažalost postaju sve češći, a policajci se suočavaju sa sve većim nasiljem uperenom protiv njih.

"Prijavljen je slučaj nasilja u jednoj kući, kada je S. A. obavestila Dežurnu službu da njen pastorak A. P. (1988) krši i lomi sve po kući. Policijska patrola je upućena, a A. P. je držeći bajonet pokušao da spreči policajce da ga privedu i blokirao im ulazna vrata. Tokom dalje intervencije jedan policajac je teže povređen, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je A.P. pobegao, a patrola je pozvala kolege u pomoć, te je on posle kraće potrage nađen kako se krije na jednom krovu. Uhapšen je i određen mu je pritvor", navodi se u saopštenju Policijskog sindikata.

"Našim kolegama želimo brz oporavak, a javnosti želimo da skrenemo pažnju koliko postaje sve opasniji posao policajaca i sve češće dolaze u situacije koje mogu biti rizične po život. Policajci su tu da štite imovinu i zdravlje građana, ali isto tako društvo treba više da učini kako policajci ne bi postajali žrtve ovakvih izgrednika. Pripadnici MUP Srbije rade jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u državi, te zato celo društvo ovakve napade treba da osudi, kako bi policajci na terenu znali da imaju nedvosmislenu podršku građana" rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS