Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spašen planinar na Kopaoniku - | K-013 Portal

Spašen planinar na Kopaoniku

pronadjen planinar na kopaoniku, gorska sluzba spasavanja

Spasioci Gorske službe spasavanja i članovi redarske službe Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" našli su večeras muškarca koji se ranije danas izgubio dok je planinario stazom Krčmar, ispod Pančićevog vrha na Kopaoniku, objavio je portal InfoKop.

Čovek je krenuo ka vrhu Suvo Rudište, ali je zbog magle i smanjene vidljivosti izgubio orijentaciju i otišao prema lokalitetu Nebeske stolice, gde je i pronađen.

Osim slabe vidljivosti problem tokom pretrage je predstavljala i niska temperatura, kao i velika količina snega, navodi portal InfoKop.

Mladić, za koga se isprva mislio da je reč o starijem muškarcu, nestao je na delu koji se zove "Nebeska stolica", na svega 700 metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, piše Blic.

Taj deo je, inače, izuzetno strm, a danas je pronalaženje mladića otežavala gusta magla.

Kako navode iz Gorske službe, on nije povređen, ali je nakon gotovo dva sata lutanja po ovom izuzetno nepristupačnom terenu, promrzao.

Mladića je zajedno sa Gorskom službom pronašla i redarska služba skijališta.

Kako za Blic kažu u Gorskoj službi, da ga nisu pronašli večeras, otišao bi ka Kosovu i Metohiji, te bi njegovo pronalaženje bilo bi značajno otežano i najverovatnije bi promrzao.

(Fonet, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS